O Lahkonočnicah

O Lahkonočnicah

Zakladnica zvočnih pravljic se predstavi

Vsak otroški večer je čaroben. Takrat se svet ustavi in spregovorijo pravljice. Kratke zvočne pravljice Lahkonočnice pišejo domači avtorji, prebirajo priznani dramski igralci in stanovalci domov starejših občanov, ker otroke v spanec najlepše zaziba glas dedkov in babic. Mladi ilustratorji pa jim priskrbijo pravljično podobo. Doma so na vaši najljubši napravi (aplikacija ali spletno mesto).

Slovenska pravljica je z Lahkonočnicami dobila svež zagon, otroci in starši pa kakovostne brezplačne vsebine, dostopne kadarkoli in kjerkoli. Njihovo pedagoško pravšnjost potrjujeta dr. Tjaša Jakop, višja znanstvena sodelavka Inštituta za slovenski jezik Frana Ramovša in psihologinja in književnica Zvezdana Majhen. Pri serijah temastkih pravljic pa k sodelovanju povabimo še strokovnjake iz dotičnega področja.

Lahkonočnice skozi otroške pravljice na avtentičen način povezujejo generacije, med otroke pa širijo umetnost in toplino pripovedovanja. Lahkonočnice sodelujejo s podobno mislečimi in se tudi velikih družbenih tem lotevajo na otroku prijazen način.

V daljno deželo Lahkonočnic vabijo sodobni pravljičarji, pripovedovalci iz domovov starejših občanov Fužine, Tezno, Trebnje in Postojna, priznani dramski igralci ter podjetje A1. Pa lahko noč ali prijeten pogovor.

Produkcija pravljic s pripovedovalci iz DSO: Matjaž Moraus Zdešar, oblikovalec zvoka


Priporočilo uporabnikov Lahkonočnic

94 od 100 uporabnikov aplikacije in 92 od 100 obiskovalcev spletne strani Lahkonočnice pravljice priporoči svojim prijateljem, znancem, družinskim članom.

Spletni in APP vprašalnik, (A1, 2024)

Starši otrok v starosti 3 do 8 let Lahkonočnice priporočajo za

  • 70% za uspavanje

  • 49% za razlago in pogovor o težjih in neprijetnih temah

  • 44% za učenje / izobraževanje

  • 44% za zabavo.

Pozicioniranje blagovne znamke (Aragon, 2023)

00:0000:00
V vrsti za predvajanje