Logopedske pravljice

Logopedske pravljice

Prisluhnimo, nato pa na glas povadimo.

Zvočne pravljice so odličen pripomoček za razvoj govora. Sprva je namreč treba pozorno prisluhniti dogodivščinam. Šele ko slušno razlikujemo glasove med seboj, nam gredo tudi tisti zapleteni lažje z jezika. Zato ušesa na plan, jezičke v bran!

V seriji je 12 pravljic za 12 težje izgovorljivih glasov (K, G, T, D, S, Z, C, L, Š, Ž, Č, R). Vsaka pravljica je nadgrajena s petimi kratkimi animiranimi videi, ki vabijo na zabavno glasovno telovadbo.

Logopedske pravljice so nastale skupaj z logopedinjo Moniko Rataj. Pravljice, v katerih je vse polno besed za boljši potek govorno-jezikovnega razvoja, je duhovito spisala pravljičarka in vzgojiteljica Nina Mav Hrovat. Berejo jih najbolj vešči in razločni bralci, znani dramski igralci.

Produkcija: Matjaž Moraus Zdešar, oblikovalec zvoka

Lahkonočnice so premišljeno oblikovale serijo logopedskih pravljic z vajami za razvoj poslušanja in govora.

Ob njih se bodo otroci neizmerno zabavali, medtem pa urili svoja govorila. Staršem in vzgojiteljem bodo v pomoč pri premagovanju izzivov, ki jih imajo otroci ob slušnem razlikovanju in izgovarjanju posameznih glasov.

Seveda izbrane pravljice ne nadomeščajo obiska pri logopedu, so pa dobra spodbuda. Naj vam bodo v navdih in otrokom v pogum.

Video vadnica

Produkcijska ekipa

00:0000:00
V vrsti za predvajanje