Cici Lahkonočnice

Naučimo se marsikaj novega in veselega.

Lahkonočnice se rade družijo z otroškima revijama Ciciban in Cicido iz Mladinske knjige. Septembra zavijejo v Cici Veselo šolo, navdahnile pa so tudi dvoje Cici umetnij.

V Cici Veseli šoli tokrat o različnih načinih, s katerimi se med seboj sporazumevamo – z besedami ali brez.

Več jezikov znaš, bolje lahko klepetaš z ljudmi z različnih koncev sveta. Učenje osnovnih fraz v tujih jezikih, ki jih otroci najpogosteje slišijo v vrtcu ali šoli, je še posebej zabavno z junaki iz Lahkonočnic o skupnem jeziku.

Vas zanima, kaj smo počeli v preteklih Cici Veselih šolah? Pripovedovali smo o majhnih in velikih otroških strahovih, odnosih ter čustvih. Pa veselo poslušanje.

Cici umetnije

Nepogrešljiv del otroških pravljic predstavljajo tudi ilustracije. Zato so se Lahkonočnice pridružile Cici umetnijam – največjemu likovnemu natečaju za otroke v Sloveniji v organizaciji revij Ciciban in Cicido.

15. natečaj je bil posvečen odnosom o katerih prpovedujejo tudi naše pravljice.

Razpisani tematiki 14. natečaja »Tudi pri nas si pripovedujemo pravljice« smo dodali še podtemo »Motivi iz pravljic na panjskih končnicah«. Kar 30 izbranih otroških del je prejelo posebno izpostavitev – krasijo čebelje panje na strehi poslovne stavbe A1 v Ljubljani. Prisluhnite še roju čebeljih pravljic.