Cici Lahkonočnice

Cici Lahkonočnice

Naučimo se marsikaj novega in veselega.

Lahkonočnice se rade družijo z otroškima revijama Ciciban in Cicido iz Mladinske knjige. Septembra zavijejo v Cici Veselo šolo, navdahnile pa so tudi dvoje Cici umetnij.

V Cici Veseli šoli se bomo letos učili pripovedovati – od štorij o tem, kaj se nam je ta dan zgodilo v vrtcu ali šoli, do pravljic, legend, tudi šal. Ker vsi radi prisluhnemo napeti pripovedi.

O resničnih pripetljajih si pripovedujemo vsak dan, s pomočjo domišljije pa si lahko tudi sami izmislimo veličastne, hecne, nenavadne zgodbe. Za spodbudo in pogum prisluhnite novi seriji Lahkonočnic o Jazbecu in prijateljih, zamišljeni kot nanizanka v petih delih, kjer so na igriv način predstavljene različne pripovedovalske tehnike. Veselo pripovedovanje želimo!

Vas zanima, kaj smo počeli v preteklih Cici Veselih šolah? Pripovedovali smo o skupnem jeziku, majhnih in velikih otroških strahovih, odnosih ter čustvih. Pa veselo poslušanje.

null

Cici umetnije

Nepogrešljiv del otroških pravljic predstavljajo tudi ilustracije. Zato so se Lahkonočnice pridružile Cici umetnijam – največjemu likovnemu natečaju za otroke v Sloveniji v organizaciji revij Ciciban in Cicido.

15. natečaj je bil posvečen odnosom o katerih prpovedujejo tudi naše pravljice.

Razpisani tematiki 14. natečaja »Tudi pri nas si pripovedujemo pravljice« smo dodali še podtemo »Motivi iz pravljic na panjskih končnicah«. Kar 30 izbranih otroških del je prejelo posebno izpostavitev – krasijo čebelje panje na strehi poslovne stavbe A1 v Ljubljani. Prisluhnite še roju čebeljih pravljic.

00:0000:00
V vrsti za predvajanje