Cici Lahkonočnice

Cici umetnije

Nepogrešljiv del pravljic predstavljajo tudi ilustracije. Zato se Lahkonočnice pridružujejo 14. Cici umetnijam - največjemu likovnemu natečaju za otroke v Sloveniji v organizaciji revij Ciciban in Cicido ter Otroškega vrtca Ajdovščina. 

Razpisani tematiki natečaja »Tudi pri nas si pripovedujemo pravljice« smo dodali še podtemo »Motivi iz pravljic na panjskih končnicah«, saj bo 30 izbranih del prejelo posebno nagrado in krasilo čebelje panje na strehi 
poslovne stavbe A1 v Ljubljani. Za ustvarjalni navdih pa vabljeni k poslušanju Lahkonočnic. 

Več o natečaju

Cici Vesela šola

Lahkonočnice so podprle tudi septembrsko Cici Veselo šolo v revijah Ciciban in Cicido, ki je nosila čarobno tematiko “Pravljice”. Otroci preko poslušanja, pripovedovanja ter branja pravljic spoznavajo različna čustva, razvijajo empatijo, utrjujejo samozavest in osvajajo družbene norme ter vrednote.
 
Sočasno smo ustvarili 5 novih pravljic, ki otroke učijo strpnosti in sprejemanja drugačnosti ter se pridružili še natečaju ob 20-letnici Cicido-ja »Tudi pri nas si pripovedujemo pravljice«. Otroci v natečaju sodelujoče skupine, ki jo je določil žreb, bodo tako ob mednarodnem dnevu strpnosti, 16. novembra, prisluhnili pravljici »Darilo za rojstni dan« v interpretaciji edinstvenega Jurija Součka, spoznali avtorja pravljice Toma Kočarja in z ilustratorko Nino Kavzar ustvarjali risbe.

Pravljicam, ki so jih učile strpnosti in sprejemanja drugačnosti, ste lahko prisluhnili v živo v oddaji 
»Lahko noč, otroci!« na Prvem programu Radia Slovenija in na Facebook strani A1.