Cici Lahkonočnice

Pravljice so pomemben in čaroben del odraščanja, zato so pri Mladinski knjigi v revijah Ciciban in Cicido za prvo tematiko letošnje Cici Vesele šole izbrali prav pravljice. V septembrski izdaji, ki so jo podprle Lahkonočnice, si z malčki preberite vse o branju, pripovedovanju in poslušanju pravljic. Otroci skozi poslušanje pravljic spoznavajo različna čustva, razvijajo empatijo, utrjujejo samozavest in osvajajo družbene norme ter vrednote.

Lahkonočnice, zvočne pravljice za otroke, se pridružujejo praznovanju 20 let Cicidoja Septembra v Cici Veseli šoli spoznavamo pravljice in sočasno nastaja tudi poseben sklop pravljic, ki otroke uči strpnosti in sprejemanja drugačnosti. Zato smo se pridružili še Cicido natečaju »Tudi pri nas si pripovedujemo pravljice«. Eni izmed sodelujočih skupin bo žreb 16. novembra, ob mednarodnem dnevu strpnosti, na obisk pripeljal izjemno priljubljeni glas otroških vsebin, Jurija Součka. Otroci bodo prisluhnili njegovemu pripovedovanju pravljice »Darilo za rojstni dan«, spoznali avtorja pravljice Toma Kočarja in z ilustratorko Nino Kavzar ustvarjali risbe.

Navodila za sodelovanje v natečaju.

Program uro in pol trajajočega dogodka bomo z izžrebanim vrtcem, knjižnico ali družino pravočasno dorekli, predvidoma se bo odvijal 16.11. v njihovih prostorih in dopoldanskem času.

Pravljicam, ki učijo strpnosti in sprejemanja drugačnosti, prisluhnite v živo na Facebook strani A1 ali v oddaji Lahko noč, otroci!