Avtorji

Aksinja piše otroško in mladinsko literaturo ter literaturo za odrasle. Je avtorica 3 monokomedij in prve slovenske tipne slikanice Snežna roža.

Ana vodi Pripovedovalsko šolo Pripovedovalskega Varieteja. Pravljice je prirejala in pisala za projekte različnih gledaliških hiš ter za radio in televizijo.

Bina si med pisanjem poezije nemalokrat izmisli kakšno besedo, njeno mladinsko pripovedništvo pa je polno domišljijskih svetov in zanimivih junakov.

Boštjana, komika in prevajalca, čaka v 2017 izid dveh slikanic (ne skrbite, ni risal). Kadar ne tiči za tipkovnico, skače po standup odrih in snema podkast.

Cvetka je zgodbe, slikopise, uganke in pesmi za otroke začela objavljati v Cicidoju in Cicibanu. Po izidu slikanice Rdeča hiša (2004) pa so sledile še mnoge.

Damjana piše pesmi in prozo za otroke in odrasle – običajno ob spremljavi inštrumentalnega rocka. Objavila je več knjig za otroke, najstnike in odrasle. 

Dim je upokojeni pisatelj, ki na tem področju deluje od leta 1991. V svojih delih, ki so večinoma namenjena otrokom in mladini, uporablja elemente komičnega.

Gaja je avtorica sedmih knjig za otroke. Je velika ljubiteljica muminov in si tudi sama izmišlja hecne like, kot so grdavši, rilčkasti skakači in rizibiziji.

Ida se v svojih pripovedih dotika tako osebnih problemov kot tudi bolečih družbenih tematik. Njene zgodbe so namenjene tako odraslim kot otrokom.

Janino pisanje odlikujejo navihani, zabavni junaki ter prepričljive in napete zgodbe. Njihova čarobnost in izvirnost navdušujeta bralce vseh generacij.

Nataša je slovenska igralka ter pisateljica in pesnica številnih mladinskih del. Z dijaki Gimnazije Nova Gorica redno ustvarja avtorske mladinske igre.

Neja je s svojimi 5 leti najmlajša avtorica Lahkonočnic. Za tekoče branje potrebuje še nekaj uric, zato si pogosto izmisli kar svoje pravljice.

Nina je s svojimi deli navduševala že kot mlado dekle. Njena dela so pogosto uprizorjena v gledaliških predstavah, aktivna pa je tudi na literarnih prireditvah.

Nina je več let vodila pravljične urice v Knjižnici Domžale, in prav delo z otroki ter ljubezen do pravljic sta jo pripeljala do prvih avtorskih del.

Sebastijan je do nedavnega pisal zgolj za odrasle. Leta 2014 pa je z zgodbami Dogodivščine duha Babujana in prijateljev pričel ustvarjati tudi za mlajše bralce.

Tinka najraje piše realistične zgodbe iz življenja sodobnih otrok, včasih tudi pesmi, pravljice, slikopise ali uganke. Je stalna sodelavka Cicibana in Cicidoja.

Tomo je najbolj poznan po pravljicah, izdanih v številnih slikanicah in kratkih zgodbah za mladino, med katerimi posebej izstopa serija Lumpi iz 3. in 4. a.

Žiga je tisti slovenski mladinski pisatelj, ki si drzne stopiti na rep besneči zverini, pojesti osat in dvoriti zares veliki žabi. Seveda le v pravljicah.

Ilustratorji

Anja se pri ustvarjanju izogiba enoličnosti. Raje se prepušča otroški igrivosti in, ko ji čas dopušča, svoje znanje uporabi tudi pri izvedbi otroških delavnic.

Fat Heat in Bea Pantya sta madžarska umetnika, ki sta ustvarila čudovito stensko poslikavo Letni časi na Pediatrični kliniki v Ljubljani.

Maja je najbolj poznana po brezbesedni slikanici Deček in hiša. Najbolj so ji pri srcu zgodbe, v katerih je mogoče vse in ki kažejo svet skozi otroške oči.

Marko je s svojimi ilustracijami obogatil že več slikanic, ki so izšle tako v Sloveniji kot tudi v tujini. Poleg ustvarjanja, obožuje naravo, filozofijo, šport in kuhanje.

Miha je avtor stripov, ilustrator in skejter, ki obožuje čokolado, ne mara pa solate.

Milanka je akademska slikarka, ki najraje ustvarja s tehničnim svinčnikom. Pod njenimi rokami so nastale ilustracije pravljic Ane Duša in Toma Kočarja.

Eva se ukvarja s slikarstvom, oblikovanjem in ilustracijo. Pri ustvarjanju uporablja različne tehnike, kot je uporaba kolaža v kombinaciji z ilustracijo.

Polona je ilustratorka in slikarka, ki aktivno ustvarja doma in v tujini. Pri upodabljanju pravljičnih svetov sta ji v veliko pomoč hčeri Ema in Mima.

Študentka arhitekture Alin se z risanjem ukvarja že od malih nog. Vselej odkriva nove tehnike risanja, saj je mnenja, da se nikoli ne nehamo učiti.

Bojana je vsestranska umetnica. Večino časa nameni ilustriranju, odlične spretnosti pa uporablja tudi v slikarstvu in animaciji.

Mojca je po poklicu arhitektka, ki pa raje kot ravnilo uporablja barve. V njenih surrealističnih ilustracijah se občasno pojavi tudi kakšna kvadratura kroga.

Marti ilustriranje predstavlja poslanstvo, ki je vedno nepredvidljivo, polno razburljivih dogodivščin in zato nikoli dolgočasno.

  Nenad Cizl je na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje diplomiral na smeri Vizualne komunikacije. Med in po študiju je delal kot samostojni grafični oblikovalec. Z ilustracijo se resneje ukvarja zadnja tri leta.

Nina je ilustratorka, ki ustvarja tako za otroke kot tudi za odrasle. Rada potuje, pije kavo, se po mestu vozi s kolesom in druži s prijatelji ter živalmi.