Pripovedovalci

Za projekt Lahko noč, otroci! In dobro jutro, čustva! so se v vlogi pripovedovalcev izkazali priznani slovenski igralci Jurij Souček, Boris Cavazza, Maja...

Pripovedovalec pravljic Albin Šturm
DSO Fužine

Albin je bil v prostem času inštruktor varne vožnje, ukvarjal pa se je tudi z drsanjem, kolesarjenjem in motorizmom.

Pripovedovalka pravljic Alenka Kadoič
DSO Tezno

Alenka je pred prihodom v dom pogosto brala vnukom ali si izmislila kar svoje pravljice. Trenutno jo poleg branja najbolj veseli reševanje križank.

Pripovedovalec pravljic Alojz Kafol
DSO Trebnje

Alojz pogosto obišče knjižnico in z veseljem prebira knjige. Hčerki in vnučkom ni nikoli pripovedoval pravljic, zato se branja Lahkonočnic izredno veseli.

Pripovedovalka pravljic Amalija Golob
DSO Tezno

Amalija v prostem času rada vrtnari, plete, šiva in bere. Pri branju pravljic je uživala že z vnuki, še raje pa si je izmislila svoje.

Pripovedovalka pravljic Ana Golob
DSO Fužine

Ana je, tako kot njena mama, vsak prosti trenutek izkoristila za branje. Zato se veseli, da bo svojo ljubezen lahko uporabila za razveseljevanje otrok.

Anastazija najbolj uživa v branju zgodovinskih knjig. Pravljice je brala že vnukoma, sem in tja pa si je kakšno tudi izmislila.

Pripovedovalka pravljic Anica Čandek
DSO Fužine

Anica po celodnevnem delu nikoli ni manjkala na vaji dramske skupine, v kateri je igrala. Z bučnim aplavzom po nastopu je bil ves trud poplačan.

Pripovedovalka pravljic Erna Dolžan
DSO Tezno

Erna je pogosto brala že svojim vnukom in pravnukom. Tudi danes jo pogosto najdemo v domski knjižnici, kjer najraje poseže po lahkotnejših literarnih delih.

Pripovedovalka pravljic Francka Stegel
DU Postojna

Francka se najraje sprošča s pletenjem, vrtnarjenjem in gospodinjskimi opravili. Pred prihodom v dom je pogosto brala pravljice svojim štirim vnukinjami.

Pripovedovalka pravljic Ivana Vreček
DSO Trebnje

Ivana je imela v preteklosti svoje podjetje s proizvodnjo otroških oblačil. Danes jo zelo zanima uporaba računalnika, smučanje, planinarjenje in fotografiranje.

Pripovedovalka pravljic Ivica Prosen
DSO Fužine

Ivica se je najraje sproščala s planinarjenjem, nabiranjem rož in gob. Vsaj desetkrat je bila na Triglavu, prvič leta 1946.

Pripovedovalec pravljic Izidor Babnik
DSO Fužine

Izidor je že 60 let srečno poročen. Zadnjih 5 let z ženo živita v domu, kjer sodelujeta pri različnih aktivnostih, on pa je tudi predsednik Sveta stanovalcev.

Jožica je zelo rada prebirala pravljice svojim vnukom. Nekoč celo tako zavzeto, da je med branjem še sama padla s stola in s tem do solz nasmejala vnuke.

Pripovedovalka pravljic Ladka Bajc
DU Postojna

Ladka v branju uživa že celo življenje. Pred prihodom v dom je svoj prosti čas izkoristila tudi za gledanje televizije in reševanje križank.

Pripovedovalka pravljic Mara Gostinčar
DSO Fužine

Mara se je za selitev v dom odločila sama, za kar ji ni žal. Še danes se rada nauči kaj novega in razveseljuje ljudi okoli sebe, še posebej najmlajše.

Pripovedovalka pravljic Mari Klešnik
DSO Fužine

Mari je zelo rada skrbela za rožice in svoj vrt ter brala vnukinji in pravnukinji. V domu je najraje v družbi prijateljev, s katerimi izdeluje punčke iz cunj.

Pripovedovalka pravljic Marija Bradač
DSO Trebnje

Marija že celo življenje uživa v šivanju, plesu in branju. Otrokom in vnukom je brala s takšnim navdušenjem, da so jo ti nemalokrat poslušali z odprtimi usti.

Pripovedovalka pravljic Marija Slanič
DSO Tezno

Marija se je po zaključku kariere posvetila turizmu na morju, kjer je za kratkočasno zabavo pogosto vzela v roke kakšno dobro knjigo.

Pripovedovalec pravljic Marjan Pirc
DSO Fužine

Marjan, bivši manager in strasten lovec, svojim vnukom nikoli ni bral pravljic, zato se je zelo razveselil priložnosti, da se preizkusi kot pripovedovalec.

Pripovedovalka pravljic Marjeta Tomič
DSO Fužine

Marjeta rada bere že od malih nog, ob rojstvu prvega vnuka pa je začela zapisovati rime in leta 2014 izdala svojo pesniško zbirko »Babičine pesmi«.

Pripovedovalka pravljic Martina Koman
DU Postojna

Martina je bila po poklicu profesorica, kljub upokojitvi pa je še danes aktivna v Društvu matematikov, fizikov in astronomov.

Pripovedovalka pravljic Mija Krsmanovič
DSO Fužine

Mija je v prostem času zelo rada pletla, kvačkala, brala knjige ter potovala po Sloveniji. V domu pa se je pridružila stanovalkam, ki izdelujejo punčke iz cunj.

Pripovedovalka pravljic Milena Predalič
DSO Trebnje

Milena je pred prihodom v dom skrbela za kmetijo in otroke. Poleg šivanja in sprehodov danes uživa tudi v branju.

Pripovedovalka pravljic Milka Teropšič
DU Postojna

Milko med vsemi hobiji še vedno najbolj osrečuje pletenje. Uživa pa tudi v branju, zato se vloge pripovedovalke izredno veseli.

Pripovedovalka pravljic Mimi Žerjav
DSO Fužine

Mimi ima štiri pravnuke, s katerimi je, kljub temu, da je že 2 leti v domu, v tesnem stiku. Vedno je zelo rada brala, še posebej pravljice.

Nedda je v času službovanja živela v petih državah, govori pa kar sedem jezikov.

Pripovedovalka pravljic Pavla Traven
DSO Fužine

Pavla, včasih drobno in živahno dekletce, ima še vedno veliko radoživosti v očeh. Zelo rada je brala in to strast prenesla na obe hčeri in vnuka.

V okviru posebnega projekta Lahko noč, nestrpnost! pravljice pripovedujejo priznani slovenski igralci Jožica Avbelj, Boris Cavazza, Milena Zupančič, Jurij Souček in Ivo Ban....

V okviru posebnega projekta Lahko noč, otroci! z Lahkonočnicami pravljice pripovedujejo priznani slovenski igralci Jurij Souček, Sandi Pavlin in Ljerka Belak.

Pripovedovalec pravljic Roman Hirkić
DSO Trebnje

Delo v tiskarni je v njegov dom prineslo veliko število knjig. S prebiranjem kuharskih knjig pa se je zanetila tudi njegova ljubezen do kuhanja.

Pripovedovalka pravljic Silva Baša
DU Postojna

Silva je svojim vnučkom najraje pripovedovala izmišljene pravljice. Pri tem jim je tudi kaj dobrega skuhala, saj je bila do upokojitve kuharica in gospodinja.

Pripovedovalka pravljic Veronika Logar
DU Postojna

Veronika zelo rada bere in piše pesmi. Svojo strast do pisanja je izkoristila za to, da je nečakinji napisala svojo pravljico.

Pripovedovalci bodo veseli pisma ali risbe tvoje najljubše Lahkonočnice.
Files must be less than 5 MB.
Allowed file types: gif jpg jpeg png.